Pénzügyi biztonságunkkal rendszeresen foglalkoznunk kell. Ahogy változik a világ, érdemes nyomon követnünk az újabb lehetőségeket, rendelkezéseket, hogy hiteleink, biztosításaink, befektetéseink optimalizálva legyenek.

Ne fizess feleslegesen többet!

A napi teendők, munka, család mellett egyáltalán nem gyerekjáték követni az új hitellehetőségeket, a kamatok változásait és a bankok által kínált változó feltételeket. Könnyen megeshet, hogy a 4-5 éve felvett hitelnél jelenleg sokkal kedvezőbb feltételekkel születnek új hitellehetőségek. Ugye nem mindegy, hogy ugyanazért a tartozásért milyen havi részletet és összesen mennyi kamatot fizetsz? Nem is beszélve a fix kamatozás, vagy a kamattámogatás előnyeiről. Szerencsére nem kell keseregnünk, hogy mellényúltunk annak idején, vagy mérgelődnünk, hogy bezzeg most olcsóbban vehetnénk fel hitelt.
A megoldás ebben az esetben a hitelkiváltás. Van olyan bank, aki kiemelten kezeli a hitelkiváltás lehetőségét és külön kedvezményekkel hozza ki a hitelkiváltásra való hitelkonstrukcióit. Ilyen kedvezmény például, amikor a kiváltandó hitel összegénél több pénzt igényelhetünk, a fennmaradó összeget pedig, amit a nagyon kedvező lakáshitel kamattal kaptunk bármire elkölthetjük. Ha leegyszerűsítjük, akkor személyi kölcsönt kapunk lakáshitel áron. Ehhez hasonló kedvezményekkel és az igényléssel kapcsolatos könnyítésekkel találkozhatunk egy-egy bank ajánlatában, tehát érdemes képbe kerülnünk.
Ha sikerül kiváltanunk egy újabb hitellel régi, elavult hitelünk, sokat spórolhatunk. Csökken a havi részlet és kevesebb kamat, tartozás húzza a vállunkat a jövőben.

Honnan tudhatom, melyik a legjobb ajánlat számomra?

A számtalan bank, hitelkonstrukció, ajánlat között nem könnyű eligazodni ez tény és való. Pont erre szolgálnak az UFS Group pénzügyi tanácsadói, akik ingyenes konzultáció után világossá teszik számunkra lehetőségeinket. Kalkulálnak, elemeznek, átlátják az apró betűs részeket és azt is tudják, hogy mire kell odafigyelnünk, hol kell az adott iratokat beszereznünk.

Amennyiben időnk engedi, mi is kalkulálhatunk, még csak számolnunk sem kell hozzá. A hitelkalkulátor a megfelelő adatok megadása után helyettünk számol és elénk tárja a bankok változatos ajánlatait. Ezeket összehasonlítani sem mindig könnyű, de ahhoz pont elég, hogy lássuk, hogy melyik banknál körülbelül mire számíthatunk.