Biztonságban az egészség

Legnagyobb kincs az egészségünk, ez már régi szlogen, igazságát viszont leginkább akkor tapasztaljuk meg, amikor bekopogtat a betegség. És ha még az ellátásunk is bizonytalanná válik, még inkább megrémülünk.

Hogyan kerülhet veszélybe az ellátásunk?

A mai modern világban elvileg sehogy, de a gyakorlat időnként mégis mást mutat. Amikor a kórokozó ledönt a lábunkról, vagy egy lesújtó diagnózissal kell szembenéznünk, minél inkább szeretnénk, hogy gyors, hatékony, minőségi orvosi ellátást kapjunk, minél kevesebbet kelljen várnunk és a kiszolgáltatott, kellemetlen helyzeteket, vizsgálatokat lehetőleg minimálisra csökkentsük.

Valljuk be, hogy a mai állami egészségügy ingyenes orvosi ellátása nem erre rendezkedett be. A végeláthatatlan várólisták – már ha egyáltalán időpontot kapunk -, a kórházi körülmények, a szakorvoshiány pont azt eredményezik, amitől félünk, amit szívünk mélyén visszavonhatatlanul elutasítanánk.

És igenis baj lehet belőle, ha egy betegséget később diagnosztizálnak, vagy a kezelés nem azonnal kezdődik meg. Pontosan tudjuk, hogy hány komoly betegség szinte nem is mutat a kezdetben tüneteket, és amikor a tünetek megjelennek, már nem szabad várni, hanem azonnal cselekedni kell.
Illetve az sem másodlagos, hogy milyen gyorsan gyógyulunk meg, amit nagyban meghatároz a terápia kezdési ideje. A munkából való kiesés súlyos anyagi teher, ami a továbbiakban hosszú ideig problémát jelenthet.

Egészségbiztosítás a megoldás

Persze mindent megteszünk a helyzet javításáért, ha kell mélyen a zsebünkbe nyúlunk a körülmények javításáért. De ismerjük -e az egészségbiztosítás nyújtotta lehetőségeket?

Tisztában vagyunk -e azzal, hogy havonta egész barátságos összegből biztosíthatjuk ellátásunkat, egészségünket:

  • magánorvosi ellátáshoz,
  • orvosi call center szolgáltatáshoz,
  • műtéti beavatkozásokhoz,
  • külföldi orvosi szakvéleményhez és klinikai elhelyezéshez juthatunk rövid időn belül.