online könyvek

Mit jelent az online könyvesbolt?

A számítástechnika digitális térnyerése évek óta egyre inkább rendületlenül hódítja el a hagyományos médiumokról a figyelmet. Ennek egyik fajsúlyosabb szegmense a nyomtatott formátumok, mint például a könyv. A napi információk, hírek olvasása egyértelműen a digitális közegbe tevődött át. Gyorsan változó világunkban szinte csak így lehet naprakésznek lenni. Ugyanúgy, az online közösségekben az információk áramlása is jelentősen felgyorsult, amit a nyomtatott média már nem biztos, hogy tud követni.

A Kossuth kiadó is emiatt gondolta úgy, hogy megpróbál lépést tartani ezzel a felgyorsult tempóval, így megalkotta online könyvesboltját.

Mit is jelent egy online könyvesbolt, egyáltalán, mi az az e-könyv?

Nos, ez nem más, mint egy elektronikus formában létrehozott fájl, amely a nyomtatott könyv digitális megfelelője. Ezek a könyvek jellemzően fájlok formájában letölthetőek az internetről, vagy megvásárolhatók egy online könyvesboltból és egy erre megfelelő olvasó eszközzel (pl. e-book olvasó) olvashatók.

Ha belegondolunk, a digitális könyv olvasásnak számos előnye lehet. A könyv olvasón számos könyvet tárolhatunk egyidejűleg, ugyanakkor rendkívül könnyű magunkkal vinni, mivel kis méretű. Nem kell bosszankodnunk az apró betűméret, vagy egy elszakadt oldal lap miatt. Hátrányait talán a nosztalgia-kedvelők érezhetik, mivel nincs meg a jellegzetes papír illat, ha “fellapozzuk” új könyvünket.

Egy online könyvesbolt is számos előnnyel kecsegtet, hiszen nem kell sorban állnunk a vásárláshoz, s kedvünkre nézelődhetünk a különböző kategóriák között. Minden könyv esetében van mód a “beleolvasásra”, hogy ízelítőt kapjunk a tartalomból. A Kossuth kiadó weboldalán tematikusan megtalálunk minden könyvet, mely minket érdekelhet. Többféle rendezési elv mentén listázhatjuk ki az olvasnivalókat, kapunk a bemutatott könyvekről összegzést, ajánlást. Találunk keresősávot, melyben kulcsszavak beírása után böngészhetünk a találatok között.

Az online könyvesboltnak további előnye, hogy az elérhető tartalmak olcsóbbak tudnak lenni a nyomtatott társaikkal szemben, mivel nincs papír- és nyomdaköltség, ami a vásárlót terhelné, továbbá nagyon sok az ingyen elérhető tartalom is, melyek szintén letölthető fájlokként jelennek meg. Nem elhanyagolható pozitívuma még egy elektronikus könyvnek, hogy egy ilyen könyv elkészítésének folyamata miatt nem kell fákat kivágni, így ez egyfajta innovatív környezetbarát szemléletlek is felfogható.

Nézzen szét Ön is a Kossuth kiadó oldalán, hagyja, hogy elméjét elvarázsolja a könyvek csodálatos világa, s éljen ezen újdonság adta lehetőséggel.