pénzügyi tanácsadó

Milyen területeken tud segíteni egy pénzügyi tanácsadó?

Sok esetben nem is gondolnánk, ám egy pénzügyi tanácsadó hathatós közreműködése roppant fontos lehet financiális döntéseink meghozatalakor. Sajnos még mindig meglehetősen általános jelenség, hogy az anyagiakat tekintve inkább saját magunk szeretünk határozni, még olyankor is, amikor a tét óriási. Az igazság azonban az, miszerint egy szakemberrel történő konzultáció során olyan információk kerülhetnek előtérbe, ami alapjaiban változtathatja meg, melyik konstrukcióval járhatunk sikerrel. Legyen szó ugyanis szinte bármilyen hosszabb távú célról, ma már megannyi szolgáltató kínál akár teljesen különböző csomagokat. Ezek közt laikusként pedig valóban embert próbáló feladat megtalálni a legoptimálisabbat. Egy rossz döntéssel ugyanakkor éveket veszíthetünk és utólag már jóval nehezebb korrigálni, mint előzetesen alaposan tájékozódni. A Grantis pénzügyi tanácsadás legfőbb ereje épp ebben rejlik. Az évtizedes tapasztalattal rendelkező specialisták személyre szabottan vizsgálják meg a körülményeinket és a lehetőségeinkhez mérten megtalálják számunkra a legeredményesebb megoldást. Noha azt gondolhatnánk, hogy ez csak akkor lehet hasznos, amikor egy igazán komplex portfoliót állítunk össze, valójában minden, az anyagi helyzetünket hosszú távon befolyásoló döntés kapcsán így érdemes eljárni. 

Befektetések és megtakarítások – így segít egy pénzügyi tanácsadó

Kiváló példa erre, amikor az anyagi biztonságunk megteremtését tűzzük ki célul. Alapvetően azt hihetnénk, egy ilyen konstrukció kapcsán nincs túl nagy kockázat, hiszen a legrosszabb ami történhet, hogy a vártnál némileg alacsonyabb hozamot érünk el. Ezzel szemben egy rosszul megválasztott megoldással rengeteget veszíthetünk. Tekintettel arra, miszerint egyre nagyobb igény mutatkozik a különféle öngondoskodási formákra, a szolgáltatók igyekeznek ezt a kínálat kiszélesítésével kielégíteni. Ennek eredményeképp óriási választékból kell megtalálni azt, amivel maradéktalanul elégedettek leszünk majd. Egy pénzügyi tanácsadó segítsége nélkül ez szinte lehetetlen és ha félinformációk alapján határozunk, akkor az szinte biztosan nem vezet sikerre. Megtakarításaink kapcsán ugyanis nem csak azt kell vizsgálnunk, milyen költségeink lesznek és a választott futamidőt követően mekkora kamatra számíthatunk. Kardinális kérdés emellett a kockázattűrő képességünk, illetve az is, mennyire szeretnénk aktívan kezelni befektetéseinket. Górcső alá kell venni a már meglévő szerződéseinket és kiemelt figyelmet kell fordítani a különféle kockázatviselési szolgáltatások meglétére is. Ezen tényezők együttes vizsgálatával alakítható ki egy olyan komplex igény, amire aztán meg kell találni a legmegfelelőbb konstrukciót. Mint ahogy az már ennyiből is tökéletesen látszik, ez egy rendkívül összetett feladat és komoly szakmai hozzáértést kíván, ezért ne kockáztassunk és kérjük pénzügyi tanácsadó segítségét.

Biztosítások – a teljes körű védelem mindennél fontosabb

A kockázatviselési szolgáltatások kapcsán legtöbbünknek elsőre az életbiztosítás jut eszébe, persze nem véletlenül. Egy hirtelen tragédia, vagy egy nem várt súlyos betegség ugyanis nem csak a mi, hanem a környezetünkben élők életét is egy csapásra tönkre teheti. Az érzelmi megrázkódtatáson túl pedig anyagilag is nehéz helyzetbe kerülhet a család, ha egy kereset valamilyen oknál fogva kiesik. Emiatt aztán a pénzügyi tanácsadó legfőbb intelme azoknak, akik bevételétől mások is függnek, hogy mindenképpen rendelkezzenek ilyen konstrukcióval. Ám emellett számtalan olyan megoldás létezik még, ami baj esetén óriási segítséget jelenthet. Ilyen például egy jól megválasztott egészségbiztosítás, de persze elengedhetetlen otthonunk védelme is. Egyúttal szerencsés lehet ezeket a kockázatviselési szolgáltatásokat úgy kötni, hogy azok hatásköre érvényes legyen hozzátartozóinkra egyaránt, már csak a kedvező csomagajánlatok miatt is. A lehetséges variációk száma azonban igen magas, főképp, ha hozzátesszük, miszerint gyakorta ajánlott inkább olyan opciót választani, ahol a biztosítás a megtakarítási lehetőség része. Egy független pénzügyi tanácsadó segít párhuzamba állítani az igényeinket és az elérhető megoldásokat, így biztosak lehetünk benne, hogy elérjük a kívánt eredményeket. 

Apróbb döntések kapcsán is bátran kérjünk szakértő támogatását

A financiális kérdések tudatos kezelése korántsem egyszerű feladat, nem véletlenül okoz ez gondot sokaknak. Alapos tájékozódás és rengeteg tapasztalat szükséges ahhoz, hogy minden helyzetben a megfelelő döntést tudjuk meghozni, ez pedig gyakorta egész embert kíván. A mai, rohanó világban azonban kevesek számára adott a lehetőség, hogy ilyen mélységig elmerüljenek a témában, így aztán sokszor félinformációk, vagy pedig az érzelmeink alapján határozunk, ám egyik sem túl szerencsés metódus. Legyen szó tehát bármilyen jelentéktelennek tűnő anyagi kérdésről, vagy épp komoly befektetésről, mindenképpen kérjük ki független pénzügyi tanácsadó segítségét, így garantáltan elérhetjük céljainkat.