ásvány ékszer alapanyagok

Milyen ásvány ékszer alapanyagok léteznek?

Az ásvány ékszerek készítésének elképesztő hagyománya van világszerte, így nem véletlen, hogy hazánkban is egyre népszerűbb ez a tevékenység. Fontos tudni azonban, hogy az ásvány gyöngyökön és a zsinórokon kívül számos más eszközre is szükség van ahhoz, hogy valóban az elképzelésnek megfelelő, ízléses és egyedi darabok kerüljenek ki a kezeid közül. Lássuk, mi mindenre lesz ehhez szükséged!

Ásvány gyöngyök

Az alap, ami ezeknek az ékszereknek az értelmét és lényegét adja, maga az ásvány gyöngy. Ám e kategórián belül elképesztően széles a választék, hiszen mind anyagukban, mind méretükben, mind pedig alakjukban eltérőek lehetnek ezek a szépségek. Ráadásul emellett sokan a különböző ásványokból készült alapanyagoknak eltérő hatásokat is tulajdonítanak. Így a külső jegyek mellett az adott gyöngy testi és lelki pozitív erejét is számításba veheted, sőt, kombinálhatod is azt, hogy egymást kiegészítve legyenek részei a mindennapjaidnak, átsegítve a nehézségeken.

Fogókra is szükséged lesz

Amennyiben nem csupán egy zsinórra felfűzött gyöngysort szeretnél alkotni, szükséged lesz fogókra is. A lapos fogók ideálisak például a szerelőkarikák szétnyitásához, míg a kúpos verzióval remekül lehet kúpot hajlítani. A csípőfogóval pedig könnyedén méretre vághatod a drótot. Vagyis mindenképpen érdemes otthon tartani mindhárom típusból egyet, hogy az alkotás folyamatánál a segítségedre legyenek.

Apróságok, melyeknek nagy haszna van

Érdemes tartani a gyöngyfűzős kis szelencédben néhány olyan apróságot is, amelynek nagy hasznát veheted a munkafolyamatok során. A speciális gyöngyfűző tűn és gyöngyfűző cérnán felül damilokat, drótőrt, ollót, valamint kapcsot is ajánlott otthon tartani. Mindezeken felül alapkelléknek számít a szerelőkarika és a szerelőpálca is. Ezek használatához pedig elengedhetetlen a csomófogó, a stopper, valamint az úgynevezett végzáró beszerzése is.

Az alapok

Szintén nagyon lényeges, hogy attól függően, hogy karkötőt, nyakláncot, fülbevalót vagy gyűrűt álmodsz meg magadnak, beszerezd hozzá a megfelelő alapot. Így ugyanis lesz egy hatalmas segítség a kezedben, amellyel úgy dolgozol, ahogy azt a fantáziád és a kreativitásod engedi.

Módszerek és technikák

Természetesen számos különböző technika létezik a gyöngyfűzés terén, amelyeket közül folyamatosan újabbakat és újabbakat sajátíthatsz el, ha rászánod az idődet. Ezeknek nagyon nagy segítséget nyújtanak a különböző online is elérhető oktató videók, ahol lépésről lépésre követheted végig az egyes mozzanatokat, sőt az egyes eszközök használatát is közvetlen közelről láthatod.

Ötletek és kreativitás

Végül, de nem utolsósorban pedig szükséged lesz egy kis fantáziára is, ugyanis a fentebb említett gyöngyökből, alapokból és szerszámokból neked kell csodálatos kiegészítőket varázsolnod. Ehhez pedig érdemes ötleteket gyűjtened és elengednek a kreativitásodat, ugyanis csak ezáltal lehet olyan a végeredmény, amilyet megálmodtál. Ha pedig belejöttél a dologba, ajándékba vagy egy-egy alkalomra is készíthetsz egyed, kézzel alkotott ékszereket. Ezek ugyanis maradandó emlékek lesznek majd mindenki számára.

Vagyis ha eddig úgy gondoltad, hogy nincs elég jó kézügyességed ahhoz, hogy egyedi ékszereket alkoss, érdemes mindezt újra gondolnod, ugyanis minden eszköz rendelkezésre áll ahhoz, hogy az is nekifogjon ennek a hobbinak, aki korábban nem végzett hasonló tevékenységet. Ahhoz, hogy mindenből a legjobban szerezhesd be, érdemes szétnézned a Gyöngyékszerbolt.hu széles online kínálatában, ahol garantáltan mindent megtalálsz az egyedi ékszered elkészítéséhez.