karrier tanácsadás

Karrier tanácsadás Budapest

Miért válassz karrier tanácsadót?

A mai világban rengetegen pályáznak egy-egy népszerű állás betöltésére, mert nagyon egyszerű egy-két gombnyomással életrajzokat küldeni. Turbulens a munkaerőpiac rengeteg változással. Munkakeresőként nehéz kiemelkedni a „szürke tömegből” és sikerrel rátalálni álmaink állására. Miért fordulj karrier coach-hoz?

  1. Segít rájönni, mi a hozzád illő feladat.

Kevesen vannak, akik tizenhét-tizennyolc évesen, a pályaválasztás első idejében azonnal rátalálnak, mivel szeretnének egész életükben foglalkozni. Ekkor még általában nincs meg sem az önismeretünk, sem a munka világának ismerete, ami elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy lássuk, mi való nekünk. A karrier tanácsadó segít önismereted elmélyítésében, az erősségeid feltárásában, annak megértésében, hogy milyen feladatok, tevékenységek illeszkednek leginkább a személyiségedhez, a készségeidhez, miben teljesedhetnél ki igazán. Foglalkozást váltani a mai világban felnőttként is lehetséges.

  1. Segít felgyorsítani a munkakeresést

Segít lecsökkenteni azt az időt, ami ahhoz szükséges, hogy új munkahelyet találj. Ellát tanácsokkal, hogy hogyan használd ki a kapcsolati tőkédet, hogyan tedd figyelem felkeltővé az önéletrajzodat, hogy készülj fel egy interjúra, hogyan tegyél szert nagyobb önbizalomra a folyamat során, empátiával, megértéssel övez, segít felfedezni és megmutatni az erősségeidet a külvilág és főleg a jövőbeli munkaadód felé.

  1. Segít abban, hogy megtervezd a munkakeresésed ”projektjét” és ne térj el tőle

Segít megérteni, hogy tudod értékesnek láttatni magad. Segít a megfelelő történetet kiemelni a tapasztalataidból és a célszerű üzenetet felállítani a CV-ben és a linkedin profilon. Segít kiválasztani, milyen eseményekre érdemes elmenni meglévő kapcsolatok felfrissítése és új kapcsolatok kialakítása végett. Segít kiválasztani, melyik állásokat célszerű megpályáznod, mennyi állást pályázz meg adott idő alatt, mennyi időt tölts álláskereséssel naponta vagy hetente.

  1. Milyen alapon válassz tanácsadót?

Olyat válassz, akit a munka, élet és tanulmányi tapasztalatai hitelessé tesznek a szemedben, akiről el tudod hinni, hogy „látott már karón varjút”, akinek a szavában bízni mersz.

Fontos, hogy az illetőnek vállalati vezetői tapasztalata legyen, értse a vállalatok stratégiai céljaihoz szükséges kiválasztási célokat, a vállalatokon belül az egyes munkaterületek egymáshoz kapcsolódásának hálózatát, és hogy mindezeken keresztül mik a legfontosabb dolgok, amik alapján szakembereket választanak a cégek. Egy markáns tapasztalatú szakember fel fog tudni Téged készíteni arra, hogy milyen tulajdonságokat láttass magadból az interjún.