lehallgatás védelem

A lehallgatás jelei – Kíváncsi szemek és fülek a hálószobában

A technikai fejlődés magában hordoz új veszélyeket. Anno kihúzták a telefont bizalmas beszélgetéseknél, majd pedig kivették az akkut a mobiltelefonokból, viszont már azzal is tisztába kell lennünk, hogy a smart (okos) tv is alkalmas mindennapjaink megfigyelésére.

Ezekben mikrofon van a hangvezérléshez, amely minden szót továbbít az interneten keresztül. Kényelmes dolog persze, viszont minden szokásunkat kitálalja a külvilágnak. Naplózódik tehát, hogy melyik csatorna híreit nézzük, mikor és milyen filmet nézünk meg, vagy éppen milyen hangulatú zenét hallgatunk.

A smart tv-k ugyanis mindent észlelnek, ami a kijelzőn történik, ráadásul függetlenül attól is, hogy valaki dvd-lemezről, kábelről, esetleg valamilyen alkalmazás segítségével fogyasztja a tartalmat. Az új elektronikus eszközök beszerzése mindig körültekintést kíván, hiszen legalább ekkora veszélyt hordoz magában, egy internetre kötött, vagy WiFi alapú kamerarendszer is, amely biztonságunkat hivatott szolgálni, de könnyen az ellenségünkké válhat.

Magánéletének védelméhez, lehallgatás mentesítéshez, és GPS-nyomkövetők felderítéséhez szakértő segítséget nyújtunk: Lehallgatás védelem, lehallgatás mentesítés