A hazai piacon egyedülálló a Dobos Elektronikai Kft. mivel partnereik részére teljes körű almérési megoldást nyújtanak cégeknek villamosenergia, víz, gáz és hőmennyiség fogyasztási adatok gyűjtésében és az adatok távoli elérésében. Ez azt jelenti , hogy bármikor távolról le tudjuk kérni a fogyasztási adatainkat ezzel megkönnyítve a minden napjainkat.

A cég biztosítja a mérők telepítését, a mérési adatok begyűjtését és feldolgozását, valamint a kapott adatok megbízói igények szerinti megjelenítését. Jelenleg több ezer okos fogyasztásmérőt és annak információit továbbítják az ügyfeleknek napra készen. A szolgáltatások és telepített eszközök állandó fejlesztését és tesztelését végzik , hogy az ügyfeleknek minden igényét kielégítsék.

A TDE- Telmet Data Engine az összegyűjtött mérési adatokat tárolja az interneten és ezáltal elérhető lesz a megbízók által használt alkalmazások számára. A tárolt adatok megjelenítését pedig a Telmet webes alkalmazáson keresztül tehetjük meg. A Telmet a cég saját fejlesztésű webes felülete ahol a TDE – ben tárolt  mérési adatokat , könnyen elérhetjük számítógépen, laptopon vagy akár telefonon. A mérési adatokat akár táblázat vagy grafikon formában is megtekinthetjük.