uveges-modern-konyvszekreny

Nappali bútor tervezés

Nappali bútorok között vagyunk lakásunkban időnk nagy részében, ennek megfelelően válogatjuk össze kiszolgáló bútorainkat. A nappali a szórakozás és a pihenés helye.

Itt kap helyet a TV szekrény, ami ma már inkább multimédia szekrény. Nevezik még HIFI szekrénynek is, és többnyire üvegajtós kivitelű. Ha a TV a falra kerül, alatta akkor is egy TV szekrényt találunk, benne a szükséges készülékekkel. A vitrinszekrény szintén gyakori a nappali bútor. Ha van a sarokban szabad hely, tervezhetünk oda sarokvitrint. Ha a vitrinszekrény szekrénysorba épül, akkor is kerülhet sarokba.

Erre a Gerland Bútorstúdió kifejlesztett egy olyan belsőíves sarokszekrényt, amely belső íves frontjával körívvé szelídíti a fal sarkot. A vitrinszekrények többnyire üvegpolcokkal és belső világítással rendelkeznek. A könyvek elhelyezése is alap feladat a nappali bútor tervezésénél. Elhelyezhetjük a könyveket zárt, teli ajtós szekrényekbe, ám többnyire üveges könyvszekrények szolgálnak a könyvek tárolására. A vitrinszekrény tartalma kevésbé porosodik. Ha valaki jobban szereti a nyitott polcokon való könyvtárolást, erre a Gerland bútor számos lehetőséget biztosít. Készülnek a könyvek részére nyitott könyvszekrények is, de a többség könyvespolc falbeépítés vagy könyves állvány.

Ha a nyitott könyvszekrény sarokra kerül, akkor itt is a belsőíves szekrény kialakítás kerül előtérbe. A könyves állványok és a könyvespolcok oldal és hátfal nélkül készülnek, tömörfa szerkezettel. Ez a konstrukció feltételezi a tömörfa szerkezetet, ami lényegében állvány szerkezet, és alig takarja a falfelületet. Ezek a könyvespolcok légiesek és a könyvek szabadon érvényesülhetnek rajtuk. Ha be akarunk fordulni velük a sarkon, itt is alkalmazhatjuk a belsőíves sarok könyvespolc szerkezetet.

100-nappali -bútor-athidaloval

Érdekes, de a külső falsarkokat is berendezhetjük sarok könyvespolcokkal, ahol a könyvespolc külső íves kialakítású és befordul a sarkon. Egy nappali bútor áthidalóval lehet például a TV feletti áthidalás, ami is készülhet nyitott könyves polcokból, de lehetnek fali szekrények is. Gyakori feladat a kanapé feletti áthidalás.

Itt szempont az elérhetőség, illetve a minél kisebb polcmélység a le és felülés komfortérzete miatt. Az ülőgarnitúrához tartozik egy dohányzóasztal is. Fa bútorokban gondolkodva alakjuk szerint lehet hordó alakú, aszimmetrikus vagy bab asztal. A Póló asztal a Gerland Bútorstúdió különleges alakú asztala. A dohányzó asztalok  üveg és gránitbetéttel is készülhetnek.