autómentés

Autómentés az M3-ason – 5 tipp az okos választáshoz

Igen komoly probléma, ha lerobbanunk az autópályán, esetleg balesetet szenvedünk. Nem csak utunkat kell megszakítani, de gondoskodni kell az autónk elszállításáról is. Lehetőleg minél gyorsabban. Ilyenkor szokás autómentőt hívni. A Google szerencsére rengeteg lehetőséget kínál, de pár szempontot érdemes figyelembe venni, mielőtt kiválasztjuk a legmegfelelőbb ajánlatot. Az autómentés M3 autópályán pár speciális szempontját szeretnénk bemutatni.

  1. Mikor ér ki a kiválasztott autómentő? Ha sokat kell rá várni, akkor étlen-szomjan, esetleg tűző napsütésben, vagy télen hóban-fagyban kell rostokolnunk. Feleslegesen. Hiszen ha a közelből hívjuk az autómentőt, 10-20 perc alatt odaérhet. Jellemzően akkor járunk jól, ha beírjuk az autómentés szó mellé a legközelebbi nagyobb település nevét: Pl. autómentés Hatvan, autómentés Gödöllő, stb.
  2. Azt gondoljuk, olcsóbb, ha a célhelyről hívunk autómentőt. Ez nem igaz. Ha például Gödöllőnél robbanunk le és Debrecenbe, vagy Nyíregyházára szeretnénk szállítani az autónkat, ki kell fizetnünk azt a költséget is, amiért eljönnek értünk. Ráadásul, mint a fentiekben leírtuk, feleslegesen kell várakoznunk. Általánosságban, ha aktuális helyzetünkhöz legközelebbi autómentőt hívunk, akkor járunk a legjobban.
  3. Elférnek e az utasok, esetleg a poggyász az autómentőben? Ha kettőnél többen utazunk az autóban ez akár döntő szempont is lehet. Hiszen ha nem fér be mindenki külön kell gondoskodni az utasok szállításáról. Általában az autómentősök honlapján már kapunk erről tájékoztatást, de telefonon célszerű külön rákérdezni, mennyi utas és csomag fér el az autómentőben gond nélkül.
  4. Kisebb hiba esetén van mód helyszíni gyors szervizre? Rengeteg műszaki probléma történhet, ami miatt egy autó lerobban, ezek egy része rövid úton orvosolható. Célszerű olyan szakembert hívni, aki ezekre a hibaelhárításokra is fel van készülve. Ilyenek lehetnek: Gyors kerékcsere, ajtónyitás, üzemanyag feltöltés vagy leszívás, motorbeindítás, stb. Ezekről szintén tájékozódhatunk a weboldalakon, de telefonon mindenképpen tudakoljuk meg.
  5. Tud segíteni az autómentős a hibás jármű átmeneti tárolásában, esetleg szervizbe juttatásában? Nem elég az autót elszállítani az autópályáról, valahol tárolni is kell, esetleg megoldani a gyors, vagy tartós javítását. Ez normál körülmények között – pl. hétköznap munkaidőben -, nem szokott problémát jelenteni, de éjszaka, esetleg hétvégén már igenis problémás lehet.

    Jól jön, ha a kihívott szakembernek van legalább átmeneti tárolóhelye, esetleg olyan szerviz kapcsolatai, ahol ilyen időpontokban is le lehet adni az esetleg rommá tört autót, és a normál munkaidőben már megkezdhető a javítás. Ezekről általában telefonon érdemes érdeklődni. Ideális esetben a kihívott autómentős jó kapcsolatai révén egyszerűbb szakszerviz munkákat is el tudnak végezni gyorsan, így pár órás késéssel folytathatjuk utunkat.

Ha a fentieknek mindenben megfelelő autómentőst kíván igénybe venni, jó szívvel ajánlhatjuk az M3-Automentés non stop autómentés szolgáltatását.